Vie yrityksesi verkostoituminen uudelle tasolle

by Mekhi Larry

Kaikille yrityksille tehokas verkostoituminen on olennainen osa menestystä. Nykyään yritysten verkottumisen maisema on kuitenkin muuttunut dramaattisesti. Yritysten verkostoituminen ei enää tarkoita pelkästään seisomista ihmisten täynnä olevassa huoneessa, täysin tuntemattomien ihmisten tapaamista ja tervehtimistä sekä lukuisten käyntikorttien vaihtamista. Vaikka tällainen perinteinen verkostoituminen on edelleen pätevää ja tehokasta, yritysten sosiaalisten verkostoitumissivustojen kautta tehty sähköinen verkostoituminen on yhtä arvokasta.

Riippumatta siitä, mitä joku ajattelee sosiaalisen verkostoitumisen sivustoista, tosiasia on, että ne ovat täällä jäädäkseen. Toki ne kehittyvät vuosien varrella ja näyttävät todennäköisesti hyvin erilaisilta kuin nykyään, mutta lopulta ne ovat edelleen olemassa. Ja vaikka puhtaasti “sosiaalisilla” sosiaalisen verkostoitumisen sivustoilla voi olla liiketoimintaa, on tärkeää, että yritysten omistajat, johtajat ja johtajat ovat vahvasti läsnä hyväksi todetuissa ja todellisissa yritysten verkostoitumissivustoissa (esimerkki: LinkedIn).

Miksi? Koska asiakkaasi, asiakkaasi, kollegasi ja muut etsivät yritysverkkosivustoilta todisteita luonteestasi. Esimerkiksi kun potentiaalinen asiakas harkitsee liiketoimintaa kanssasi, hän todennäköisesti tekee sosiaalisen median haun puolestasi. Koskaan aikaisemmin keskimääräisillä ihmisillä ei ole ollut mahdollisuutta tutkia haluamiaan yrityksiä tai yrityksiä. Aiemmin taustatarkistukset olivat kalliita ja aikaa vieviä, mutta nykyään muutamalla hiiren napsautuksella ja näppäinpainalluksella voi kerätä kultakaivoksen tietoa. Siksi sinun ja yrityksesi on oltava yritysten verkkosivustoilla… ja sinun on käytettävä sähköisiä verkkosivustoja tehokkaasti.

Seuraavat ehdotukset auttavat sinua kehittymään taitavaksi verkkotyöntekijäksi, jolla on positiivinen läsnäolo verkossa.

• Älä ole kontaktien kerääjä; olla kontaktiviljelijä.

Verkostoitumispyrkimysten tavoitteena on ihmissuhteiden rakentaminen, ei vain käyntikorttien kerääminen. Sähköinen verkko ei eroa toisistaan. Jos olet ollut millä tahansa yritysten verkostoitumissivustolla, olet todennäköisesti nähnyt ihmisiä, joilla on yli 500 yhteyttä. Aluksi saatat ajatella: “Vau, se henkilö tuntee varmasti monia ihmisiä.” Mutta tietääkö hän todella nuo yhteydet? Vai kerääkö tämä henkilö vain yhteystietoja?

Sen sijaan, että hyväksyisit ja lähetät kutsuja kenellekään, ota huomioon, kenen kanssa olet yhteydessä. Kun muodostat yhteyden johonkin, katso hänen profiiliaan ja lisää sitten henkilölle henkilökohtainen huomautus, jossa osoitat yhteisen kiinnostuksen kohteen, klubin, sidonnaisuuksesi jne. Voit esimerkiksi vastata jollekin kirjoittamalla: “Minä nähdään, kun kävit Northwestern Universityssä (tai oletko Miami Business Associationin jäsen, tai sinulla on lemmikkibeagle…) Olen kiinnostunut siitä, että minä (osallistui myös Northwesterniin… olen Tulsa Business Associationin jäsen. …on koira nimeltä Snoopy… jne).” Ymmärrät idean. Löydä yhteinen kiinnostuksen kohde, jonka varaan voit rakentaa ja joka saa sinut erottumaan joukosta ja avaa linjat todellista viestintää varten myöhemmin.

• Sillä on selkeä tarkoitus.

Monet ihmiset ajattelevat saavansa liiketoimintaa sosiaalisen median sivustoilla. Vaikka voit saada liiketoimintaa verkkotoiminnastasi, sen ei pitäisi olla perimmäinen tarkoituksesi. Pikemminkin sinun pitäisi saada ihmiset tietoisiksi siitä, kuka olet jakamalla asiantuntemustasi.

Mikä tahansa yritysverkostosivusto on paikka, jossa voit antaa, ei vain saada. Joten saadaksesi liiketoimintaa sähköisen verkostoitumisen toiminnasta, sinun on lisättävä merkityksellistä sisältöä. Voit löytää monia kuuluvia ryhmiä, jotka käyvät voimakkaita keskusteluja. Jos lähetät keskusteluun jotain älykästä ja hyödyllistä (hyvää sisältöä), on mahdollista, että joku pyytää ottamaan yhteyttä sinuun. Nyt sinulla on enemmän ihmisiä, joiden kanssa jakaa viestisi.

Muita esimerkkejä hyvästä sisällöstä ovat ajatuksia herättävien kysymysten esittäminen, motivoivan lainauksen lähettäminen ja liiketoimintavinkin jakaminen. Mitä tahansa julkaisetkin, jos saat vastauksen, anna henkilölle tunnustus hänen palautteestaan tai panoksestaan. Aivan kuten et voi pitää ihmisiä itsestäänselvyytenä kivijalkamaailmassa, et voi pitää heitä itsestäänselvyytenä myöskään virtuaalimaailmassa. Jokainen, joka reagoi sisältöösi, on mahdollinen suhde, ja sinun on kohdeltava heitä sellaisina.

Kun vastaat jonkun muun esittämään kysymykseen, yritä vastata keskustelun alkuvaiheessa sen sijaan, että 100 muuta on jo vastannut. Haluat vastauksesi olevan tulosten ensimmäisellä sivulla. Näin jokainen, joka vastaa sinun jälkeensi, näkee valokuvasi ja yritystietosi joka kerta. Tämän sanottuasi kiinnitä tarkkaan huomiota siihen, mikä kysymys on, äläkä vastaa mihinkään oikukkaasti. Muista aina, että vastauksesi on lähetetty ikuisesti.

• Lisää henkilökohtaista tunnelmaa profiiliisi.

Vaikka tämä on bisnestä, profiiliisi saa laittaa henkilökohtaista tunnelmaa. Loppujen lopuksi kukaan ei ole koko ajan bisneksessä. Todennäköisesti sinulla on mielenkiintoisia harrastuksia tai muita elämänalueita, jotka ihmiset pitävät kiehtovina. Voit esimerkiksi kerätä antiikkiautoja, kasvattaa palkittuja villakoiria, hoitaa viinitarhaa takapihallasi tai sinulla on kaupungin suurin jojo-kokoelma. Nämä ovat mielenkiintoisia vivahteita itsestäsi, jotka voit kutoa profiiliisi saadaksesi sinut näyttämään “todellisemmalta”.

Katso lisäksi työkalut ja widgetit, jotka yritysverkkosivustot tarjoavat sinulle, ja käytä niitä. Voit tehdä esimerkiksi julkaista lukuluettelosi, linkittää blogiisi, ladata Twitter-syötteen ja monia muita. Ihmiset voivat tutustua sinuun näiden lisäsovellusten avulla. Vielä parempi, ne ovat erittäin käyttäjäystävällisiä ja helppo integroida yrityksesi verkostoitumiseen.

Uusi käänne vanhaan työkaluun

Olemme tällä hetkellä maailman suurimmassa sosiaalisen median kokeilussa. Ne, jotka omaksuvat yritysten sähköisen verkostoitumisen nyt, ovat pohjimmiltaan edelläkävijöitä, jotka muokkaavat tämän työkalun käyttöönottoa ja kehitystä. Kun siirryt eteenpäin, muista kuitenkin, että osallistumisesi yritysten verkostoitumissivustoihin on vain yksi pieni osa yrityksesi rakentamista. se ei todellakaan ole lopullinen tapa saada liiketoimintaa. Käytännössä, kun käytät nykypäivän yritysten sähköisiä verkkotyökaluja tehokkaasti, sinulla on vielä yksi tapa ottaa yhteyttä asiakkaisiin ja mahdollisiin asiakkaisiin, jotta voit rakentaa liiketoimintaasi ja parantaa tulostasi.